Pārbaudītas metodes, ko darīt, ja Tev ir zems testosterons

Pārbaudītas metodes, ko darīt, ja Tev ir zems testosterons

Zems testosterons ir biežāk sastopams vīriešiem, kuriem ir diabēts vai liekais svars. Ir bijuši pētījumi, kur pat 30% vīriešu ar lieko svaru bija zems testosterona līmenis. Tajā pašā pētījumā tika atklāts, ka diabēts ir riska faktors pazeminātam testosteronam. Citā pētījumā 24.5% vīriešu ar cukura diabētu bija zems testosterona līmenis.

 

Simptomi, kas liecina, ka tev ir zems testosterons:

zems testosterons

  • Zema dzimumtieksme
  • Regulārs nogurums
  • Samazināta muskuļu masa
  • Viegla aizkaitināmība
  • Erekcijas disfunkcija
  • Depresija.

 

Ko darīt, ja Tev ir zems testosterons

Ēd vairāk veselīgos taukus


Testosterons ir hormons, kas tiek ražots, izmantojot taukus. Tātad, ja tu pārtrauksi nodrošināt ķermeni ar izejvielām, lai kas palīdz ražot vairāk testosterona, tad testosterona līmenis pazemināsies! Tāpēc diētas diētas ar zemu tauku saturu nav piemērotas vīriešu veselībai.
Ievēro, lai uzturā lietotu avokado, olīvas, sviestu, sieru, medījuma gaļa, olas, kokosriekstu eļļa, rieksti, sēklas, kokosriekstu piens un olīveļļa.


Izslēdz cukuru no uztura


Cukurs ir bēdīgi slavens ar to, ka tam ir briesmīga ietekme uz cilvēka veselību, imūnsistēmu un citām ķermeņa funkcijām. Lielākā daļa vīriešu nezina, ka cukura patēriņš pazemina arī testosterona līmeni.

Cukurs izraisa lielāku insulīna ražošanu. Augsts insulīna līmenis nav savienojams ar augstu testosterona līmeni, jo augsts insulīna līmenis parasti ir saistīts ar aptaukošanos.


Izvēlies augstas intensistātes treniņus


Ir pierādīts, ka augstas intensitātes vingrinājumi visvairāk paaugstina testosteronu. Nevingrojiet ar augstu intensitāti vairāk kā 3 līdz 4 reizes nedēļā, pretējā gadījumā jūs radīsit pārāk daudz stresa un spriedzes savam ķermenim.

Ir daudzi pētījumi, kas ir pierādījuši faktu, ka pat vecāka gadagājuma vīrieši var krasi paaugstināt savu testosterona līmeni — pēc tam muskuļu masu, dzimumtieksmi un var atvieglot erektilās disfunkcijas.


Samazini psiholoģiskā stresa līmeni


Augsts psiholoģiskā stresa līmenis samazina testosterona līmeni, jo, bioloģiski runājot, kortizols (galvenais hormons, kas bioloģiski organizē psiholoģiskā stresa ietekmi) un testosterons ir pretēja iedarbība. Kortizols ir “patēriņa” hormons, kas nostāda ķermeni tādā stāvoklī, kurā tas patērē savus resursus. Testosterons, no otras puses, ir “konstruktīvāks” hormons, kas stimulē ķermeni atjaunoties, dziedēt un atgūties.

Tāpēc, ja ilgstoši esi stresa stāvoklī, tavs testosterona līmenis pazeminās.
Labākās fiziskās “ārstniecības metodes” psiholoģiskā stresa apkarošanai ir vingrošana un pareizs miegs. Zinātne arī ir pierādījusi, ka meditācija un elpošanas vingrinājumi lieliski palīdz, lai mazinātu trauksmi. Tev vajadzētu arī veltīt pietiekami daudz laika atpūtai un patīkamām izklaidēm, lai novērstu stresa sekas.


Iegūsti kvalitātīvāku miegu


Miegs nav svarīgs tikai psiholoģiskā stresa pārvarēšanai — tā ietekme ir daudz plašāka.

Pētījumi liecina, ka aptuveni katra papildu miega stunda ir līdzvērtīga 15% testosterona pieaugumam. Tas nozīmē, ka, ja tu guli mazāk par 6 stundām, tas ir tikai laika jautājums, pirms sasniegsi zemu testosterona līmeni.

Būtu nepieciešams gulēt vismaz 8 līdz 9 stundas naktī. Daudzumam ir nozīme, taču ļoti svarīga ir arī kvalitāte. Tev pēc iespējas jāuzlabo miega kvalitāte, pretējā gadījumā nebūs nozīmes, cik daudz gulēsi.

Visefektīvākās stratēģijas, lai uzlabotu miega kvalitāti, ir šādas: guļamistabā nelietot nekādu elektroniku, gulēt pēc iespējas tumšākā istabā, pēc iespējas samazināt arī troksni (izmantojot ausu aizbāžņus un izslēdzot jebkuru skaņas avotu, kas varētu būt istabā), kā arī nosacīt regulāru laiku, kurā tev jāiet gulēt un pamosties.

Pirms gulētiešanas ir jāizvairās no spilgtas gaismas, tas nozīmē arī neskatīties televizoru, nelietot datoru un telefonu.


Lietojiet uztura bagātinātājus ar tongkat ali sakni


Vairāk kā 300 pētījumos ir pierādīts, ka tongkat ali ievērojami palielina testosterona izstrādi vīriešos. Tongkat ali ir augu izcelsmes līdzeklis, kas gadsimtiem ilgi ir bijis tradicionālās Dienvidaustrumāzijas medicīnas sastāvdaļa.To bieži lieto, lai ārstētu dažādas slimības, tostarp drudzi, erektilās disfunkcijas un bakteriālas infekcijas.Tongkat ali ne tikai palielina tesosterona līmeni, bet var pazemināt stresa hormonu līmeni organismā, mazināt trauksmi un uzlabot garastāvokli.
Kvalitaīvu, tīru tongkat ali iespējams pirkt te