Testosterona paaugstināšana – kā paaugstināt testosteronu 2024

Testosterona paaugstināšana – kā paaugstināt testosteronu 2024

Vai zināji, ka ir iespējams dabiski palielināt savu testosterona līmeni un tādējādi uzlabot muskuļu augšanu, enerģiju un kopējo labsajūtu? Šis raksts varētu būt īpaši svarīgs vīriešiem, kuri meklē veidus, kā uzlabot savu fizisko formu (muskuļu masa, izskats, rezultāti sportā utt) un pašsajūtu. Lūk, ko mēs atklājām izpētot jaunākos pētījumus par šo tēmu:

Treniņu Ietekme

Sen jau ir zināms, ka pretestības treniņi - piemēram, squats (pietupieni) un deadlifts - var paaugstināt testosterona un citu anabolisko hormonu līmeni asinīs vairāk nekā vieglie svaru vingrinājumi vai mašīnu izmantošana.

Dr. Bill Kramer vadītā pētījumu sērija no 1990. gadiem un 2000. gadu sākuma parādīja, ka jo lielāks ir treniņa slogs un jo vairāk muskuļu masas tiek iesaistītas vingrinājumā, jo vairāk paaugstinās testosterona līmenis.

Tomēr, pētījumi arī atklāja, ka, lai gan šie treniņi patiešām palielina testosterona līmeni, šī hormona līmeņa pieaugums pats par sevi nav pietiekams, lai ievērojami veicinātu muskuļu augšanu. Tas nozīmē, ka smagie kompleksie vingrinājumi veicina muskuļu augšanu, galvenokārt inducējot progresīvu spriedzi un aktivizējot lielu muskuļu apjomu, nevis tikai palielinot testosterona līmeni.


Uzturs un Testosterona Līmenis

testosterona līmeni lielā mērā ietekmē uzturs. Zinātniski pētījumi liecina, ka diētas, kurās ir augsts tauku daudzums, īpaši veselīgie(!) piesātinātie tauki, var veicināt testosterona līmeņa paaugstināšanos. Tomēr galvenais faktors šeit ir kopējais enerģijas patēriņš. Tāpat ir konstatēts, ka ātras svara zaudēšanas vai ārkārtīgas kaloriju ierobežošanas gadījumos testosterona līmenis var ievērojami samazināties. Piemēram, vienā gadījumā, kad kultūrists priekš sagatavošanās sacensībām samazināja savu kaloriju uzņemšanu no 4750 līdz 2100 kalorijām dienā, viņa testosterona līmenis kritās par 77%. Tātad, ja testosterons ir pazemināts, jāpavēro – vai gadījumā neesi sācis kādu drastisku mazkaloriju diētu. Atceries – testosterons mīl taukus!

Dzīvesveida Faktori

Miegs un stress ir divi nozīmīgi faktori, kas ietekmē testosterona līmeni. Pētījumi ir parādījuši, ka miega trūkums un augsts stresa līmenis var samazināt testosterona ražošanu. Seksuālā aktivitāte arī var ietekmēt hormonu līmeni; piemēram, pētījums atklāja, ka vienkārša piecu minūšu saruna ar pievilcīgu sievieti var palielināt testosterona līmeni vīriešiem par 30%.

 

Kā paaugstināt testosteronu sākot jau no šodienas?

Vispirms jāsaprot, ka testosterona rādītāji mēdz ļoti mainīties dienas gaitā. Augstākie rādītāji parasti ir no rīta: laika posmā no 7 līdz 10 rītā. Lai uzlabotu vidējo dienas rādītāju labs sākums būtu šis plāns:

  1. Atmet procesētus ēdienus ikdienā, pieturies pie īstiem ēdieniem, kur sastāvā ir tikai dažas sastāvdaļas. (piem īsti brokoļi ar liellopu gaļu - nekādas sausās brokastis, čipši, vai kas tāds)

  2. Lieto daudz tīra ūdens

  3. Uzņem sāļus

  4. Uzņem daudz labos taukus (piem, zivis, avokado, riekstus)

  5. Taisi smagus kāju treniņus, piem. deadlifuts

  6. Izgulies! Miegs TIEŠĀM ietekmē testosterona ražošanu

  7. Ja testosterons ir nokrities, uztura bagātinātāji var palīdzēt – tongkat ali ir klīniski pierādīta efektivitāte testosterona paaugstināšanā (ja tas ir nokrities)

  8. Seko līdzi savam D vitamīna līmenim, ja tas ir zems, noteikti paaugstini to ar D vitamīna suplementu un uzturies daudz saules gaismā.

Secinājums

Lai gan nav viena burvju risinājuma testosterona līmeņa palielināšanai, kombinējot pareizu treniņu režīmu, sabalansētu uzturu un veselīgu dzīvesveidu, var būtiski uzlabot jūsu testosterona līmeni un kopējo labsajūtu. Arī Tongkat Ali var ievērojami palielināt testosterona līmeni, ja tas ir nokrities. Atceries, ka katrs organisms ir unikāls, un tas, kas strādā vienam, var nestrādāt otram. Tāpēc svarīgi ir klausīties savu ķermeni un atrast to, kas jums personīgi der vislabāk.