Kā uzzināt savu testosterona līmeni asinīs

Kā uzzināt savu testosterona līmeni asinīs

Testosterons ir svarīgākais hormons vīrieša veselībai. Tāpēc ir īpaši svarīgi sekot līdzi tā izmaiņām savā organismā. Zems testosterona līmenis var liecināt par garīgu vājuma sajūtu ikdienā, par motivācijas trūkumu, depresīvu sajūtu, bēdīgumu, fizisku nespēku, libido trūkumu un citām, vīriešu dzīvi traucējošām problēmām. Tāpēc, lai nebūtu akla minēšana un tukša vadīšanās pēc sajūtām, ir ļoti vēlams regulāri sekot līdzi savam tesosterona līmenim asinīs. Vienīgais precīzais veids, kā noteikt testosterona līmeni ir veikt asins analīzes. Te būs ātrs veids, kā uzzināt savu t. līmeni pirmo reizi – bez ārsta izziņām, bez liekas laika tērēšanas. 

Pirmais solis – dodies uz E.Gulbja Laboratorijas mājas lapu, autorizējies ar savu internetbanku.  (analīzes, protams, iespējams nodot arī citās med. iestādēs, taču šoreiz apskatīsim vienkāršāko veidu, kā pieteikties analīzēm) 
testosterona analīzes

Kad autorizācija veikta, dodamies uz sadaļu "pieteikt analīzes"

pieteikt testosterona analīzes

Analīžu panelī atrodam "Testosterons" un atzīmējam, ka vēlamies veikt testosterona analīzes. Te jābiebilst, ka pie reizes iesakām veikt arī, piemēram, pilnu asins ainu, kā arī D vitamīna analīzes un citas – taču šoreiz fokusējamies tieši uz testosteronu.  

testosterons asinīs

 

Lai veiktu analīzes, atzīmējam Testosterons 
Lai saprastu, cik daudz brīvā, jeb neaizķertā, testosterona ir tavās asinīs, ārsti mēra gan testosterona, gan SHBG līmeni tavā asinīs. Tas ir tāpēc, ka dažādi SHBG līmeņi var ietekmēt, cik daudz testosterona ir pieejams tavam ķermenim.
Tāpēc ja vēlies, vari nomērīt arī gan Testosteronu gan SHBG

Kad esam atzīmējuši vēlamās asins analīzes, spiežam pieteikties, un izpildam visus soļus (jāievada savi dati, nekas sarežģīts)

 

Spiežam Pieteikties, līdz nokļūstam pēdējā lapā – tur būs redzams jūsu pasūtījuma numurs – pierakstam šo un atrodam sev tuvāko E.Gulbja laboratoriju (sk attēlu)



Tālākie soļi:

✅ Pieglabājam numuru 
⬇️
✅ Izvēlamies ērtāko adresi
⬇️ 
✅ Nākamajā dienā laika posmā no 7-10 rītā dodamies nodot asinis, asins pieņēmējai nosaucam savu pasūtījuma nr un izbaudam dūrienu vēnā :)) 

Analīžu rezultāti parasti atnāk Tavā norādītajā epastā tās pašas dienas vakarā. 


 

Rezultātu interpretēšana 

Kad rezultāti ienākuši epastā, laiks apskatīt savu skaitli, kas izteikts nd/mL 
Šī interpretācija var būt ļoti subjektīva – citi jutīsies lieliski pie relatīvi zemākiem rādītājiem, piemēram, 4-5 ng/mL , kamēr citiem šis skaitlis var būt augstāks. 
Tāpēc ir svarīgi regulāri veikt analīzes, lai saprastu korelāciju starp pašsajūtu, motivāciju, fizisko performanci un testosterona daudzumu asinīs. Piemēram, veikt pirmās analīzes, kad pašsajūta, motivācija, libido ir zems, uzzināt savu rezultātu, tad, piemēram, 3 nedeļas darīt visu iespējamo, lai uzlabotu savu testosteronu, kā piem. regulāras fiziskās aktivitātes, kāju treniņi, izcils, nepārtraukts miegs, d vitamīns, tongkat ali vismaz 400mg dienā un tad veikt analīzes vēlreiz, lai novērotu savu pašsajūtu un vēlreiz veiktu testosterona mērījumus. 

Ja rezultāti ir īpaši slikti, iesakam konsultēties ar ārstu, lai veiktu papildus izmeklējumus. 

Ja rezultāts ir zem 6 ng/mL, un pašsajūta ikdienā ir slikta, tad ir vērts darīt visu, lai dabīgā ceļā uzlabotu savu T. līmeni.

kā noteikt testosteronu asinīs 

 

 

 

 

 šis nav medicīnisks padoms, bet tikai ļoti aptuvens ieteikums, kā pārbaudīt savu testosterona līmeni. Interpretācija nav medicīniski balstīta, bet kalpo tikai kā paraugs. Konsultējaties ar ārstu vai speciālistu pirms veicat jebkādas darbības